top of page

מאגר המידע
פילוסופיה והעשרה

B2.png

השעון הסיני

תאוריית השעון הסיני גורסת כי לכל אורך היממה, במשך 24 שעות, עובר כל אחד משנים עשר המרידיאנים תהליך של עלייה ושקיעה בעוצמתו.

השעון הסיני אינו מסתובב לפי מעגל האלמנטים, אלא, מסלול  זה מסמל את הזרימה של הצ'י במרידיאנים לאורך היממה.

מי הם האיברים בכל שעה, היכן אנו פוגשים את השעון הסיני בחיינו בכלל ובקליניקה בפרט?

חמשת הפאזות

תיאוריית חמשת הפאזות מייצגת את התופעות המתרחשות בעולם. כשהתאוריה הוגדרה זוהו חמש איכויות אשר לכל אחת מהן מהות שאופיינית רק לה. בין האיכויות השונות יש קשר תהליכי הדוק.

הפאזות משפיעות, מזינןת ומבקרות אחת את השניה ובזמן מחלה גם פוגעות אחת בשניה. בכתבים השונים נקראים גם "חמשת התנועות" (או "חמשת הפאזות"), זאת מכיוון שנמצאים בתנועה מתמדת. לכל אחד מהאלמנטים יש אופי, תכונות שמאפיינות אותו, צ'י ואנרגיה משלו.

במאמר זה נכיר לעומק כל תנועה, את חלקה במעגל ואת תדרי המשנה שלה – עונה, צבע, אקלים, ריח, איברים ועוד.

דאו

"דאו" (道) = דרך,  זוהי פילוסופיה סינית שמהותה היא לחיות באופן שמתערב כמה שפחות בקוסמוס סביבנו. עשייה ללא מאמץ, ידיעה ללא ידיעה, פרדוקס האומר שהקיום נובע מהחוסר קיום. הדאו הנצחי הוא מקור ריבוא הדברים אך ללא שם, בלתי נראה וללא צורה. 

אז מה הוא אותו דאו? כיצד אנו חווים אותו, פוגשים אותו וחיים על פיו?

יין ויאנג

Yin ו- Yang (או "2 הכלים") מתארים שני כוחות מנוגדים אך משלימים בכל הדברים בעולם. הסמל המוכר לנו (tai ji) מנסה לסמל את התנועתיות הבלתי נגמרת של היין והיאנג - כל אחד מהם יכול להיות בשיא, אבל הם לא מתקיימים אחד בלי השני, העיגול הקטן מסמל שבשיא אחד הכוחות, מתחיל בו הזרע של הכוח השני. נכיר במאמר זה את ההגדרות שלהם כל אחד בפני עצמו והגדרת האחד אל מול השני, נראה היכן הם מתבטאים בגוף ומהי מחלה על פיהם. כמו כן, נכיר את ארבעת המודלים.

שמיים אדם וארץ

במאמר זה נסקור את הרעיון הכללי המדבר על השמיים, הארץ והאדם הנמצא ביניהם. לאחר שדיברנו על הדאו ועל הין והיאנג, אנו מדברים על תיאוריה זו – מהי אותה איכות שמיימית ואותה איכות ארצית ואדמתית – היכן אנחנו רואים אותה באדם. האנרגיה הפרה-נטאלית של השמיים המוקדמים והאנרגיה הפוסט-נטאלית של השמיים המאוחרים.

קאנון 81 הקושיות של הקיסר הצהוב

אחד מארבעת הכתבים הקלאסים של הרפואה הסינית שנכתב בתקופת שושלת חאן ועוסק במספר שאלות קשות שעולות בקאנון הפנימי.

קהילת הרפואה הסינית שטרחה לתרגם את הספר עבור כלל המטפלים בארץ:
מחברי הספר: ניצן בנימין אורן, גיא סדן, אבי פלד, עומר בלסברג, מעין רזין, אופיר מיכאליס, יפעת
קסטיאל, מיכל גילה, עדיאל אדר, אהוד סברדליק, נועם ברזילאי, בת ציון זינדברג, עירית ברקן, אורלי
הדני נווה, טלי ורשבסקי, איריס קניג, יפעת סגל חיון, ענת ארד, אודי לוריא, אורית מנור אוירבך, נעמי דרור, חיים טל, נתנאל כהן, נטע בסון, גלית רוזנשיין, גיא טרייבר, בעז אמיר, לינוי עזרא, לירון לוי וייס, חיים טל ואביב רוזנברג.

ארבע העונות

"...האינטראקציה של 4 העונות והאינטראקציה של היין והיאנג היא הבסיס לכל דבר ביקום" (הקיסר הצהוב עמ' 36 הוצאת אסטרולוג)

ההתחלקות לארבע עונות מסמלת לנו דינאמיקה אשר רוצה לייצג ולהסביר את השינויים בריכוז של היין והיאנג. לעומת 2 הקצוות, נוכל להבין את התהליכיות והתנועה בהקשר של יין ויאנג דרך ארבע העונות.

במאמר זה נכיר לעומק את עונות השנה בראייה הסינית, האיכות של כל אחת מהן והקשר שלה לשאר עונות השנה.

bottom of page